Τυρένια, αυθεντικά, τραγανά κύπελλα για μίνι λαζάνια δύο μπουκιών

By | March 18, 2023

Τυρένια, αυθεντικά, τραγανά κύπελλα για μίνι λαζάνια δύο μπουκιών

Πώς ήταν το Σαββατοκύριακό σου? Είχαμε κρατικές διακοπές εδώ χθες, οπότε πέρασα το Σαββατοκύριακο κάνοντας πολλά πράγματα για το Σαββατοκύριακο – δηλαδή, απολύτως καμία δουλειά και πολύ, πάρα πολύ φαγητό. Ο Mike και εγώ πήγαμε στο Costco, το οποίο είναι ένα από τα αγαπημένα μου πράγματα να κάνω, λόγω των δειγμάτων. I love, love, love mini πράγματα και τα δείγματα είναι (δωρεάν!) μίνι μπουκιές. Είμαι ο μόνος λάτρης του δείγματος στο σπίτι μου όμως. Ο Mike δεν έχει να περιμένει στις ουρές για μικρές μπουκιές φαγητού. Ήταν λίγο (εντάξει, πολύ) τρελό στο Costco αυτή την εβδομάδα, οπότε παρέλειψα και τα δείγματα, κάτι που με στεναχώρησε, αλλά μετά βγήκαμε για λίγο banh-mi που είναι πολύ καλύτερο από τα δείγματα. Χάρηκα πολύ γρήγορα.

Απλώς δεν ξέρω τι είναι για τα μίνι πράγματα, αλλά δεν τα αγαπάτε; Νομίζω ότι είναι ένα περίεργο ένστικτο συγκέντρωσης όπου χαίρομαι όταν βλέπω άφθονα μικροσκοπικά τρόφιμα σε αντίθεση με ένα τεράστιο αντικείμενο. Κάπως έτσι θα με ελκύει ελαφρώς περισσότερο ένα τεράστιο πιάτο με φτερά σε αντίθεση με ένα ολόκληρο ψητό κοτόπουλο. Αλλά, πραγματικά, ας το παραδεχτούμε, θα ήθελα και το πιάτο με τις φτερούγες και το κοτόπουλο.

Αν έπρεπε να διαλέξω ανάμεσα σε αυτά τα τυρώδη, αυθεντικά, τραγανά χειροκίνητα φλιτζάνια μίνι λαζάνια με δύο μπουκιές και ένα τεράστιο τηγάνι με λαζάνια, μπορεί να φρικάρω λίγο γιατί έχω ΠΑΝΤΑ παράλυση επιλογής όταν πρέπει να διαλέξω ανάμεσα σε πράγματα που αγαπώ. Μπορεί όμως να γέρνω ελαφρώς προς το γιγάντιο τηγάνι με λαζάνια, αλλά μόνο επειδή αυτά τα μικρά φλιτζάνια χρησιμοποιούν φλούδες wonton αντί για ζυμαρικά.

Πρέπει να δώσω μπόνους πόντους στα φλιτζάνια μίνι λαζάνια γιατί χρησιμοποιώντας φρέσκες φλούδες wonton αντί για ζυμαρικά κάνουν αυτά τα δύο θαύματα να ενωθούν πολύ γρήγορα. Δεν χρειάζεται να βράσετε καθόλου νερό και θα έχετε όλες αυτές τις πεντανόστιμα τραγανές τραγανές τυρώδεις άκρες που όλοι γνωρίζουμε ότι είναι το καλύτερο μέρος της κατανάλωσης λαζάνια. Εάν έχετε περισσέψει σάλτσα στο ψυγείο ή στην κατάψυξή σας, είστε μόλις 20 λεπτά μακριά από το να γεμίσετε το πρόσωπό σας με ΟΛΑ τα μίνι λαζάνια.

Τα Lasagna Cupcakes εμπνευσμένα από το Can You Stay for Dinner
φτιάχνουν 6-8 ατομικά φλιτζάνια λαζάνια

  • λάδι για να λαδώσετε τα φορμάκια για μάφιν
  • 1 φλιτζάνι τυρί ρικότα
  • 12-16 φρέσκα περιτυλίγματα wonton
  • 1-2 φλιτζάνια από την αγαπημένη σας σάλτσα ζυμαρικών με βάση την ντομάτα (χρησιμοποίησα λίγη μπολονέζ που περίσσεψε
  • σάλτσα)
  • 1 φλιτζάνι μοτσαρέλα τριμμένη
  • φρέσκα φύλλα βασιλικού

Προθερμάνετε το φούρνο στους 375°F. Λαδώνουμε ελαφρά 6-8 φρεάτια από μια φόρμα για μίνι μάφιν.

Πιέστε ένα περιτύλιγμα wonton στο κάτω μέρος της φόρμας για μάφινς, φροντίζοντας να σπρώξετε το περιτύλιγμα προς τα κάτω και προς τα πάνω από τις πλευρές. Περιχύνουμε με μια μικρή κουταλιά ρικότα, μια κουταλιά σάλτσα, λίγη μοτσαρέλα και ένα φρέσκο ​​φύλλο βασιλικού. Επαναλάβετε με άλλη στρώση.

Ψήστε μέχρι να λιώσει το τυρί, να ροδίσει και να γίνει νόστιμο, περίπου 12 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο, αφαιρούμε από τις φόρμες, ρίχνουμε φρέσκο ​​βασιλικό και απολαμβάνουμε!

Σημείωση: Μπορούσα να βάλω μόνο δύο στρώσεις στα μίνι μου δοχεία, αλλά αν μπορείτε να χωρέσετε περισσότερα στρώματα, προχωρήστε!

σε αυτήν την ανάρτηση: πιάτο ψησίματος // βάζα.

Τυρένια, αυθεντικά, τραγανά κύπελλα για μίνι λαζάνια δύο μπουκιών

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *