Συνταγή κοτόπουλου με μέλι Sriracha Lime

By | March 18, 2023

Συνταγή κοτόπουλου με μέλι Sriracha Lime

Ο καιρός ζεσταίνει και τα μεγάλα Σαββατοκύριακα είναι στον ορίζοντα. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό… εποχή ψησταριάς! Ξέρω ότι λέω ότι αγαπώ πολλά πράγματα, αλλά μου αρέσουν πολύ τα καλοκαιρινά μπάρμπεκιου. Υποθέτω ότι είμαι ελαφρώς απατηλός, επειδή αυτή δεν είναι στην πραγματικότητα μια συνταγή για ψήσιμο. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να είναι για τη σχάρα – η βασική συνταγή είναι: μαγειρέψτε το κοτόπουλο σας και μετά γλασάρετε το με ένα γλυκό, πικάντικο, πικάντικο μείγμα sriracha-μελιού-λάιμ.

Δεν νομίζω ότι γνωρίζω κανέναν που δεν του αρέσει το ψητό φαγητό και η θεωρία μου πίσω από αυτό είναι: το φαγητό στη σχάρα είναι το φαγητό των προγόνων μας. Μια φορά, όταν βρισκόμουν σε ένα χαρούμενο μέρος που προκάλεσε το μπάρμπεκιου, είχα την εξής συζήτηση με τον μπαμπά μου:

Εγώ (χορεύω με τη χαρά του μπάρμπεκιου στις φλέβες μου) : ΑΓΑΠΩ το μπάρμπεκιου. Είναι το καλύτερο πράγμα ποτέ!
Ο μπαμπάς μου (στωικά τρώει ένα μπαστούνι κοτόπουλου) : Σιωπή.
Εγώ: Ποιος εφηύρε ακόμη και το μπάρμπεκιου!; Είναι πραγματικά ιδιοφυΐα!
Ο μπαμπάς μου (απίστευτη ματιά) : Caveman. Ο Caveman επινοεί το μπάρμπεκιου. Τι?! Πας στο πανεπιστήμιο, δεν ξέρεις ότι ο άνθρωπος των σπηλαίων εφευρίσκει το μπάρμπεκιου;
Εγώ: Ναι το κάνω! Δεν τους λένε ανθρώπους των σπηλαίων, μπαμπά. Είναι … χμ… ρε, θέλετε λίγο κοτόπουλο;

Και αυτός είναι ο λόγος που αρέσουν στους ανθρώπους τα ψητά. Επειδή οι άνθρωποι των σπηλαίων το έκαναν.

Πέρα από τους Cavemen, τι να μην αρέσει σε αυτό το κοτόπουλο;! Είναι γλυκό, πικάντικο, πικάντικο και σοβαρά το γλείψιμο των δακτύλων καλό. Χρησιμοποίησα ολόκληρα πόδια γιατί αυτό είχαν στο κατάστημα, αλλά μπορείτε να προχωρήσετε και να χρησιμοποιήσετε όποιο μέρος κοτόπουλου σας αρέσει περισσότερο. Πραγματικά, το κοτόπουλο είναι απλώς ένα όχημα για τη σάλτσα!

είμαι πικάντικη, είμαι γλυκιά: είμαι sriracha honey lime κοτόπουλο!

Η Συνταγή κοτόπουλου με μέλι Sriracha Honey Lime
σερβίρει όσα χρειάζεται, απλώς αυξήστε την ποσότητα του γλάσου ανάλογα – αυτή η ποσότητα γλάσου πρέπει να είναι αρκετή για 1 κιλό κρέατος

  • αλατοπίπερο
  • μπούτια ή μπούτια κοτόπουλου, όσα χρειάζονται
  • χυμό από 1 λάιμ
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 2 κουταλιές της σούπας σριράτσα
  • φρέσκα κρεμμυδάκια σε φέτες, για να τελειώσουμε

Στεγνώστε το κοτόπουλο και αλατοπιπερώστε. Τηγανίζουμε στο γκριλ ή τηγάνι το κοτόπουλο σε μέτρια φωτιά μέχρι να ψηθούν τα μπούτια, 20-30 λεπτά, αναποδογυρίζοντας όσο χρειάζεται.

Όσο ψήνεται το κοτόπουλο, ανακατεύουμε το χυμό λάιμ, το μέλι και τη σριράτσα. Αν ψήνετε στη σχάρα, αλείφετε και τις δύο πλευρές του κοτόπουλου με το μείγμα μελιού και ψήνετε στη σχάρα, αναποδογυρίζοντας περιστασιακά, μέχρι να ροδίσει και να κολλήσει. Αν μαγειρεύετε στο μάτι της κουζίνας, προσθέστε το μείγμα μελιού στο τηγάνι και ανεβάστε τη φωτιά σε μέτρια δυνατή και μειώστε σε μια γυαλιστερή σάλτσα, ρίχνοντας με κουταλιές το κοτόπουλο. Απολαύστε αμέσως με φρέσκα κρεμμυδάκια σε φέτες από πάνω.

Συνταγή κοτόπουλου με μέλι Sriracha Lime

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *