Συνταγή για τρυφερά γαλοπούλα στο φούρνο

By | March 18, 2023

Συνταγή για τρυφερά γαλοπούλα στο φούρνο

Χθες κοίταξα στο ψυγείο μια συσκευασία στήθη κοτόπουλου για να ανακαλύψω μόνο ότι ήταν γαλοπούλα. Όχι ότι έχω κάτι εναντίον της γαλοπούλας — υποθέτω ότι τα πουλερικά είναι πουλερικά; Τέλος πάντων, το σχέδιό μου για τα στήθη κοτόπουλου ήταν τρυφερά κοτόπουλου. Γιατί έχω τα γούστα ενός τετράχρονου. Μερικές φορές (εντάξει, όλη την ώρα) το μόνο που θέλω να κάνω είναι να γεμίζω το πρόσωπό μου με τρυφερά κοτόπουλου, πατάτες και mac and cheese. Μερικές φορές (εντάξει, όλη την ώρα) εξακολουθώ να αισθάνομαι σαν αυτό το κοριτσάκι που απολάμβανε εξαιρετική ευχαρίστηση με ροζ, χαριτωμένα πράγματα και γυαλιστερές μπάρες.

Αλλά, τώρα, αντί να είμαι το έλεος ενός μεγάλου, μπορώ να φτιάξω τα δικά μου κοτοπουλάκια. Ακόμα κι αν δεν έχω κοτόπουλο. Ή τριμμένη φρυγανιά. Η γαλοπούλα ήταν ένα κατάλληλο υποκατάστατο για το κοτόπουλο, αλλά χωρίς τριμμένη φρυγανιά δεν σήμαινε τραγανό εξωτερικό. Ευτυχώς είχα ένα παλιό αγγλικό μάφιν τριγύρω. Αυτό και μερικά ψίχουλα από ένα σακουλάκι με τσιπς από βραστήρα. Ψήνω το μάφιν και το πέταξα στον επεξεργαστή τροφίμων με τα πατατάκια. Στιγμιαία τραγανή επίστρωση!

Αυτές οι προσφορές έγιναν αρκετά νόστιμες. Ήταν εξαιρετικά ζουμερά αμέσως έξω από το φούρνο, αλλά καθώς κρύωναν έχασαν λίγο από την υγρασία τους, γι’ αυτό σας συνιστώ να τα φάτε αμέσως έξω από το φούρνο, αντί να τα ποζάρετε ατελείωτα ενώ προσπαθείτε να βρείτε την καλύτερη γωνία τους. Το αγγλικό μάφιν έγινε φρυγανισμένο και τραγανό όπως συνηθίζουν να κάνουν τα αγγλικά μάφιν. Τραγανά, ζουμερά και εμποτισμένα, έφτασαν απόλυτα στο σημείο. Κοτόπουλο (γαλοπούλα) τρυφερά ισόβια!

Συνταγή Προσφορών Ψημένης Γαλοπούλας
σερβίρει 4

  • 1 αγγλικό μάφιν, φρυγανισμένο και κρύο ή 1 φλιτζάνι τρίμμα ψωμιού
  • 1 φλιτζάνι τσιπς από βραστήρα
  • 2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φύλλα φρέσκου θυμαριού
  • Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
  • 2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 1 κιλό στήθος γαλοπούλας, κομμένο σε τρυφερά

Προθερμάνετε το φούρνο στους 400°F. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο.

Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, χτυπήστε τα αγγλικά μάφιν και τα πατατάκια μέχρι να μοιάζουν με χοντρό τριμμένο ψίχουλο ψωμιού. Ή αν χρησιμοποιείτε ψίχα ψωμιού, απλώς χτυπήστε τα πατατάκια. Μεταφέρετε τα τρίμματα σε ένα ρηχό μπολ και ανακατεύετε μέσα την παρμεζάνα, τη σκόνη σκόρδου, τα φύλλα θυμαριού. Δοκιμάζουμε τα ψίχουλα και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.

Σε ένα άλλο ρηχό μπολ χτυπάμε ελαφρά τα αυγά. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι πάνω από τα τρυφερά γαλοπούλας και τα ρίχνουμε να καλυφθούν ελαφρά. Βουτήξτε τα τρυφερά στο αυγό και μετά στο μείγμα της φρυγανιάς. Τοποθετήστε το στο ταψί που έχετε ετοιμάσει και επαναλάβετε μέχρι να επικαλυφθούν όλα τα τρυφερά σας.

Ψήνουμε για 20 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό και να ψηθεί. Απολαύστε ζεστό!

Σημείωση: Εάν έχετε πραγματικά τριμμένη φρυγανιά ή panko, μη διστάσετε να τα χρησιμοποιήσετε! Θα πρέπει να κάνετε περίπου 1 1/2 φλιτζάνι.

Συνταγή για τρυφερά γαλοπούλα στο φούρνο

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *