Καλύτερο κοτόπουλο Katsu: Συνταγές με φριτέζα, τηγανητό και φούρνο

By | March 18, 2023

Καλύτερο κοτόπουλο Katsu: Συνταγές με φριτέζα, τηγανητό και φούρνο

Το κοτόπουλο katsu πρέπει να είναι ένα από τα αγαπημένα μου πράγματα για να φτιάχνω και να τρώω. Είναι σαν το κούνημα και το ψήσιμο κοτόπουλου, αλλά πολύ καλύτερα!

Ζουμερό, τρυφερό κοτόπουλο, με τραγανή τριμμένη φρυγανιά panko απ’ έξω, αφράτο ρύζι και τραγανό λάχανο;! Ονειρεμένο γεύμα! Σχεδόν κάθε κουλτούρα έχει μια κοτολέτα πανέ κοτόπουλου και τα λατρεύω όλα, αλλά το κοτόπουλο katsu έχει ένα ιδιαίτερο σχήμα katsu στην καρδιά μου.

Τι είναι το katsu;

Το Katsu είναι μια ιαπωνική μεταγραμμένη λέξη, που σημαίνει κοτολέτα. Προέρχεται από το tonkatsu (φωτογραφία παρακάτω), το οποίο είναι μια χοιρινή κοτολέτα, αλλά υπάρχουν και όλα τα άλλα είδη katsu, που έχει μετατραπεί σε όρος για τα πανέ panko. Μπορείτε να βρείτε tofu katsu, μοσχαρίσιο katsu και φυσικά, κοτόπουλο katsu.

Πώς να φτιάξετε κοτόπουλο katsu

  1. Ετοιμάζουμε τις κοτολέτες κοτόπουλου. Χτυπάμε ελαφρά το κοτόπουλο έτσι ώστε να έχει πάχος περίπου 1/2 ίντσας. Αυτό το βοηθά να μαγειρευτεί πιο ομοιόμορφα. Αλατοπιπερώνουμε και τις δύο πλευρές.
  2. Αλεύρι. Βουτάμε το κοτόπουλο σε αλεύρι, τινάζοντας την περίσσεια.
  3. Αυγό. Βουτάμε το κοτόπουλο στο αυγό, καλύπτοντας και τις δύο πλευρές, τινάζοντας την περίσσεια.
  4. Πάνκο. Πιέστε το κοτόπουλο μέσα στο panko, φροντίζοντας το panko να στρώσει όλο το κοτόπουλο.
  5. Μάγειρας. Τηγανίζουμε στον αέρα, ψήνουμε ή τηγανίζουμε το κοτόπουλο katsu.
  6. Απολαμβάνω! Κόβουμε σε φέτες, σερβίρουμε με ρύζι, λάχανο, σάλτσα και απολαμβάνουμε.

Katsu στην Ιαπωνία

Η Ιαπωνία έχει αφιερωμένα εστιατόρια tonkatsu που επικεντρώνονται σε χοιρινά κοτολέτες, μαζί με θαλασσινά όπως ebi fry (τηγανητές γαρίδες panko) ή kaki-fry (panko τηγανητό στρείδι). Υπάρχουν επίσης katsu-sando που είναι σάντουιτς με χοιρινό κοτόπουλο. Το κοτόπουλο katsu δεν είναι τόσο δημοφιλές όσο το αντίστοιχο χοιρινό κρέας στην Ιαπωνία, αλλά είναι τρελά δημοφιλές σε όλο τον κόσμο, πιθανώς επειδή μοιάζει πολύ με τρυφερά κοτόπουλου ή σνίτσελ κοτόπουλου.

Πώς σερβίρεται το katsu;

Το Katsu μπορεί να έρθει ως μέρος ενός σετ γεύματος (teishoku), ως μπολ με ρύζι (donburi), με κάρυ (curry katsu) ή ως σάντουιτς (katsu-sando). Το πιο συνηθισμένο είναι ένα σετ teishoku, όπου σερβίρεται με ρύζι, λάχανο, τουρσιά και σάλτσα.

Το καλύτερο κοτόπουλο για χρήση

Μπορείτε να φτιάξετε katsu κοτόπουλου είτε με στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα είτε με μπούτια κοτόπουλου χωρίς κόκαλα. Είτε έτσι είτε αλλιώς, θα θέλετε να χτυπήσετε ελαφρά το κοτόπουλο για να μην είναι πολύ πηχτό.

Κοτόπουλο vs Χοιρινό

Ποιό είναι καλύτερο? Λοιπόν, το χοιρινό είναι το πιο παραδοσιακό από τα δύο, αλλά το χοιρινό μπορεί να παραψηθεί πολύ εύκολα και πρέπει να προμηθευτείτε ακριβώς τη σωστή λιπαρότητα και πάχος για να αποκτήσετε ένα katsu με αυθεντική γεύση, ενώ το κοτόπουλο σχεδόν σχεδόν πάντα καταλήγει υπέροχο. Στα βιβλία μου, το χοιρινό από εστιατόρια, το κοτόπουλο στο σπίτι είναι η ξεκάθαρη επιλογή!

Τι είναι το panko;

Το Panko είναι ιαπωνική φρυγανιά. Διαφέρουν πολύ από την κανονική τριμμένη φρυγανιά – πιο αφράτη, μεγαλύτερη και φτιαγμένη από λευκό ψωμί χωρίς κόρα. Οι ακανόνιστες νιφάδες του panko είναι αυτές που κάνουν το katsu τόσο τραγανό. Είναι πιο στεγνά, πιο ξεφλουδισμένα και απορροφούν λιγότερο λάδι.

Ο Panko είναι πραγματικά πολύ ενδιαφέρον και μεγάλος στην Ιαπωνία. Αποκλειστικά εργοστάσια panko ψήνουν ψωμί με διαφορετικές προδιαγραφές panko. Μπορείτε να πάρετε φρέσκο ​​panko, αποξηραμένο panko και νιφάδες διαφορετικού μεγέθους. Έχουν ακόμη και διαφορετικούς τρόπους ψησίματος του ψωμιού, είτε στο φούρνο είτε ηλεκτρικά ψήσιμο με ρεύματα. Σε πολλά εστιατόρια παραδίδεται καθημερινά φρέσκο ​​panko.

Πού να αγοράσετε panko

Το Panko πωλείται στα περισσότερα παντοπωλεία στον ασιατικό διάδρομο, αλλά είναι φθηνότερο να το αγοράσετε σε ένα ασιατικό παντοπωλείο. Μπορείτε επίσης να το αποκτήσετε διαδικτυακά. Προτιμώ τις ιαπωνικές μάρκες panko, μερικές φορές θα δείτε κάτι με την ετικέτα panko αλλά μοιάζει με κανονική τριμμένη φρυγανιά. Ρίξτε μια ματιά στη συσκευασία και αγοράστε panko με μεγάλα, ακανόνιστα, σκάγια που είναι επίπεδα.

Πώς να δημιουργήσετε έναν σταθμό παναρίσματος katsu

Όπως ακριβώς ψήνετε το κανονικό κοτόπουλο, χρειάζεστε αλεύρι, αυγό και panko.

  1. Τοποθετήστε τρία ρηχά πιάτα που μπορούν να χωρέσουν το κοτόπουλο σας.
  2. Βάζουμε το αλεύρι στο ένα πιάτο , το αυγό ελαφρά χτυπημένο στο επόμενο πιάτο και το panko στο τελευταίο.
  3. Αλατοπιπερώνετε το κοτόπουλο και μετά με το ένα χέρι το βουτάτε στο αλεύρι, καλύπτοντας και τις δύο πλευρές. Τινάξτε το περιττό αλεύρι και τοποθετήστε το στο αυγό.
  4. Χρησιμοποιήστε το άλλο σας χέρι για να γυρίσετε το κοτόπουλο μέσα στο αυγό, φροντίζοντας να είναι επικαλυμμένο παντού. Ανακινήστε το περιττό αυγό και βάλτε το κοτόπουλο στο panko.
  5. Χρησιμοποιώντας το χέρι που χρησιμοποιήσατε για να αλευρώσετε το κοτόπουλο, αναποδογυρίστε και πιέστε προς τα κάτω το κοτόπουλο για να καλυφθεί με panko, φροντίζοντας να κολλήσετε απαλά το panko παντού. Τινάξτε το panko που περισσεύει και είστε έτοιμοι να μαγειρέψετε!

Πώς να μαγειρέψετε το κοτόπουλο katsu

Κατσού κοτόπουλο τηγανητό/ψημένο στον αέρα

Εάν τηγανίζετε στον αέρα ή ψήνετε katsu κοτόπουλου, θα πρέπει να φρυγανίσετε το panko σας πριν στρώσετε το κοτόπουλο σας. Το βαθιά χρυσαφένιο χαρακτηριστικό χρώμα του κοτόπουλου katsu είναι μέρος του γιατί είναι τόσο νόστιμο και αν ψήνετε ή τηγανίζετε στον αέρα, δεν θα έχει πολύ χρώμα στο panko γιατί δεν θα είναι τηγανητό. Το στεγνό τοστ πριν το διορθώσει με το χέρι! Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να προσθέσετε το panko σε ένα στεγνό τηγάνι και να φρυγανίσετε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας. Περιχύνουμε με λίγο λάδι και ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσουν και να ροδίσουν. Λίγο πριν ροδίσει, αφαιρούμε το panko από το τηγάνι και το βάζουμε σε ένα ρηχό μπολ να κρυώσει εντελώς. Από εκεί απλώνετε το κοτόπουλο σας όπως πάντα.

Για τηγάνισμα στον αέρα: Τοποθετήστε το έτοιμο κατσού κοτόπουλου σε μια σχάρα μέσα στη φριτέζα και τηγανίστε στον αέρα στους 400°F για 12-15 λεπτά ή μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία του κοτόπουλου να φτάσει τους 165°F.

Για ψήσιμο: Προθερμάνετε το φούρνο στους 400°F. Τοποθετήστε το έτοιμο κατσού κοτόπουλου σε μια σχάρα και ψήστε για 20-25 λεπτά ή μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία του κοτόπουλου να φτάσει τους 165°F.

Τηγανητό κοτόπουλο katsu

Το τηγανητό κοτόπουλο katsu θα σας δώσει το πιο ζουμερό, πιο ομοιόμορφα ροδισμένο katsu, αλλά είναι επίσης το πιο ακατάστατο.

Για να τηγανίσετε: Ζεστάνετε 2-3 ίντσες ουδέτερο λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια δυνατή φωτιά μέχρι να φτάσει στους 350°F. Βάλτε απαλά το επικαλυμμένο katsu κοτόπουλου στο λάδι και τηγανίστε, αναποδογυρίζοντας μία φορά, μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί, περίπου 2-4 λεπτά ανά πλευρά.

Για τέλεια μαγειρεμένο katsu, επενδύστε σε ένα θερμόμετρο άμεσης ανάγνωσης. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε όποτε μαγειρεύετε κρέας και διασφαλίζει ότι δεν τρώτε ποτέ στεγνό, παραψημένο στήθος κοτόπουλου. Το καλύτερο είδος θερμομέτρου είναι σε στυλ θερμοστοιχείου, αλλά δεν χρειάζεται να αναζητάτε τα φανταχτερά ακριβά: αυτό είναι ωραίο και φθηνό και εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά γρήγορο.

Σάλτσα katsu κοτόπουλου

Το κοτόπουλο katsu σερβίρεται συνήθως με sosu, που είναι η ιαπωνική μεταγραφή της σάλτσας. Είναι μια πηχτή, γλυκιά και αψιά καφέ σάλτσα που βασίζεται χαλαρά στη σάλτσα Worcester. Φτιαγμένο από λαχανικά, φρούτα και μπαχαρικά, υπάρχουν πολλά είδη και πάχος που χρησιμοποιούνται για μια ποικιλία ιαπωνικών πιάτων. Το sosu που σερβίρεται πιο συχνά με κοτόπουλο katsu είναι η σάλτσα tonkatsu. Είναι παχύρρευστο και ήπιο και γεμάτο umami. Μπορείτε να το αγοράσετε online, δημοφιλείς μάρκες είναι το Bulldog ή το Otafuku. Εάν δεν μπορείτε να το βρείτε, μπορείτε να το κάνετε μια προσέγγιση εύκολα στο σπίτι.

Συνταγή σάλτσας katsu κοτόπουλου

2 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα στρειδιών
1-2 κουταλιές της σούπας σάλτσα Worcestershire
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μικρό μπολ.

Τι να σερβίρετε με κοτόπουλο katsu

Αν θέλετε να δημιουργήσετε ένα teishoku ή ένα σετ γεύμα, σερβίρετε το katsu σας με αφράτο ρύζι, ψιλοκομμένο λάχανο με ιαπωνικό ντρέσινγκ, σούπα miso και ιαπωνικά τουρσιά!

  • Ιαπωνικό ρύζι στον ατμό
  • Ντρέσινγκ με ξύδι σόγιας για το λάχανό σας
  • Σούπα μίσο
  • Πίκλες αγγουριού Sunomono

Συνταγή Katsu με κοτόπουλο

Ζουμερό, τρυφερό κοτόπουλο, με τραγανή τριμμένη φρυγανιά panko εξωτερικά, αφράτο ρύζι και τραγανό λάχανο. Μερίδες 24,92 από 12 ψήφους Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος 25 λεπτά Συνολικός χρόνος 35 λεπτά

Συστατικά

  • 2 στήθη κοτόπουλου ελαφρά χτυπημένα
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
  • 1 φλιτζάνι panko

Ειδικός εξοπλισμός

  • φριτέζα αέρα

Οδηγίες

  • Αλατοπιπερώνετε και τις δύο πλευρές του κοτόπουλου. Αν τηγανίζετε στον αέρα ή το ψήνετε, φρυγανίζετε το panko: Προσθέστε το panko σε ένα στεγνό τηγάνι και φρυγανίστε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας. Περιχύστε με 1 κουταλιά της σούπας ουδέτερο λάδι και ανακατέψτε μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και βάζουμε το panko σε ένα ρηχό μπολ να κρυώσει.
  • Στήστε 3 ρηχά πιάτα, ένα με το αλεύρι, ένα με το ελαφρώς χτυπημένο αυγό και ένα με το πάνκο.
  • Με το ένα χέρι βουτάμε το κοτόπουλο στο αλεύρι, καλύπτοντας και τις δύο πλευρές. Τινάξτε το περιττό αλεύρι και τοποθετήστε το στο αυγό.
  • Χρησιμοποιήστε το άλλο σας χέρι για να γυρίσετε το κοτόπουλο μέσα στο αυγό, φροντίζοντας να είναι επικαλυμμένο παντού. Ανακινήστε το περιττό αυγό και βάλτε το κοτόπουλο στο panko.
  • Χρησιμοποιώντας το χέρι που χρησιμοποιήσατε για να αλευρώσετε το κοτόπουλο, αναποδογυρίστε και πιέστε προς τα κάτω το κοτόπουλο για να καλυφθεί με panko, φροντίζοντας να κολλήσετε απαλά το panko παντού. Τινάξτε το panko που περισσεύει και είστε έτοιμοι να μαγειρέψετε.
  • Για το τηγάνισμα στον αέρα: Τοποθετήστε το έτοιμο κατσού κοτόπουλου σε μια ελαφρά λαδωμένη σχάρα μέσα στη φριτέζα και τηγανίστε στον αέρα στους 400°F για 12-15 λεπτά ή μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία του κοτόπουλου να φτάσει τους 165°F. Για ψήσιμο: Προθερμάνετε το φούρνο στους 400°F. Τοποθετήστε το έτοιμο κατσού κοτόπουλου σε μια ελαφρώς λαδωμένη σχάρα και ψήστε για 20-25 λεπτά ή μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία του κοτόπουλου να φτάσει τους 165°F. Για να τηγανίσετε: Ζεστάνετε 2-3 ίντσες ουδέτερο λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια δυνατή φωτιά μέχρι να φτάσει στους 350°F. Βάλτε απαλά το επικαλυμμένο katsu κοτόπουλου στο λάδι και τηγανίστε, αναποδογυρίζοντας μία φορά, μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί, περίπου 2-4 λεπτά ανά πλευρά
  • Αφού ψηθεί το κατσού, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν το κόψουμε σε λωρίδες και το σερβίρουμε με ρύζι, τριμμένο λάχανο και σάλτσα κατσου. Απολαμβάνω!

Εκτιμώμενη Διατροφή

Διατροφικά Στοιχεία Συνταγή Κάτσου κοτόπουλουΠοσότητα ανά μερίδα Θερμίδες 280Θερμίδες από λίπος 59 % Ημερήσια αξία* Λιπαρά 6,5g 10 % κορεσμένα λιπαρά 1g 6% χοληστερόλη 154mg 51% νάτριο 286mg 12 % υδατάνθρακες 12 % κάλιο. 2% Πρωτεΐνη 30,5g 61% * Τοις εκατό Οι ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2000 θερμίδων.κοτόπουλο,στήθος κοτόπουλου,τηγανητό,κατσου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *