Μικρή παρτίδα Copycat Cinnamon Streusel Starbucks Coffee Cake

By | March 18, 2023

Μικρή παρτίδα Copycat Cinnamon Streusel Starbucks Coffee Cake

Τα ψίχουλα streusel κανέλας στροβιλίστηκαν σε ένα κλασικό κίτρινο κέικ – το τέλειο μικρό φραντζολάκι για να το απολαύσετε με τον καφέ.

Πίσω στο πανεπιστήμιο, είχα εμμονή με το κέικ καφέ. Θα έπαιρνα τα βιβλία μου, θα πήγαινα στα Starbucks, θα έπαιρνα μια από τις τεράστιες φέτες κέικ καφέ και θα «μελετούσα». Τότε δεν έπινα καν καφέ, απλώς είχα πάντα κέικ καφέ και τσάι.

Ήταν το μόνο πράγμα που έκανε τη μελέτη εντάξει, το να έχεις κάτι να τσιμπήσεις. Τέλος πάντων, εγώ και οι σπουδές είναι ιστορία, αλλά εξακολουθώ να αγαπώ το κέικ καφέ με πάθος. Ειδικά όταν έχει μεγάλα τρίμματα κανέλας γραμμωμένα παντού και από πάνω. Σοβαρά τέλειο με ένα φλιτζάνι καφέ.

Αυτή η συνταγή είναι φυσικά μια μικρή συνταγή, οπότε μπορείτε να τη φτιάξετε στην αρχή της εβδομάδας και να έχετε μια μικρή φέτα κάθε μέρα χωρίς να νιώθετε ενοχές. Σκεφτείτε το ως προετοιμασία για κέικ!

Αυτό που λατρεύω σε αυτό το κέικ, εκτός από το γεγονός ότι συντάσσεται εξαιρετικά γρήγορα, είναι ότι είναι η ιδέα μου για το τι υπέροχο κέικ σνακ είναι. Απλά αρκετά πλούσιο, με μια τρυφερή ψίχα και σχεδόν σαν ντόνατ ψίχα ζάχαρης κανέλας, θα μπορούσα να φάω αυτό το κέικ για πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό.

Είναι μια τυπική συνταγή, αλλά καλό. Δεν είναι τόσο φανταχτερό σε αντίθεση με μερικά από τα διασκεδαστικά αρτοσκευάσματα που κυκλοφορούν τελευταία. Ποιες είναι οι σκέψεις των παιδιών σας για το διασκεδαστικό φαγητό; Είστε πρόθυμοι να περιμένετε στην ουρά για να ανακαλύψετε μόνοι σας αν είναι πραγματικά καλό; Είμαι κορόιδο της διαφημιστικής εκστρατείας, οπότε σχεδόν πάντα θέλω να δοκιμάσω, αλλά μετά είμαι αναπόφευκτα απογοητευμένος. Με κάνει να αναρωτιέμαι, πόσα διαφημιζόμενα πράγματα είναι πραγματικά, πραγματικά καλά;

Ελπίζω να απολαμβάνετε την άνοιξη και να υπάρχει τούρτα στο μέλλον σας!

Μικρή παρτίδα Copycat Cinnamon Streusel Starbucks Coffee Cake Recipe
κάνει μια μικρή φραντζόλα
χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
χρόνος ψησίματος: 50 λεπτά
συνολικός χρόνος: 1 ώρα

Τοπινγκ με ψίχα

  • 1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 φλιτζάνι ανοιχτή καστανή ζάχαρη, συσκευασμένη
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • πρέζα αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, κρύο

Κέικ

  • 1/4 φλιτζάνι ουδέτερο λάδι
  • 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
  • 1/4 φλιτζάνι γάλα
  • 3/4 φλιτζανιών αλεύρι
  • 3/4 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • πρέζα αλάτι

Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 350°F. Λαδώνουμε ελαφρά και αλευρώνουμε ένα ταψί για μίνι (6×3 ίντσες ή ένα ταψί που χωράει 2 φλιτζάνια υγρό) ή στρώνουμε με λαδόκολλα.

Σε ένα μπολ χτυπάμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, την κανέλα και το αλάτι. Χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας ή ένα πιρούνι για να δώσετε το κρύο βούτυρο στο μείγμα μέχρι να αρχίσει να συσσωματώνεται σε μεγάλα ψίχουλα. Αφήνω στην άκρη.

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το λάδι και τη ζάχαρη. Προσθέστε το αυγό και τη βανίλια. Χτυπάμε το γάλα. Ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και μια πρέζα αλάτι μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Ρίξτε το μισό κουρκούτι στο έτοιμο ταψί και προσθέστε το μισό από το streusel. Ρίξτε το υπόλοιπο κουρκούτι και προσθέστε από πάνω το υπόλοιπο streusel. Ψήνουμε για 40-45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η κορυφή και να βγει καθαρό ένα σουβλάκι που μπαίνει στο κέντρο.

Αφήνουμε να κρυώσει στο τηγάνι σε μια σχάρα για 30 λεπτά, αφαιρούμε από το τηγάνι και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πάνω στη σχάρα. Απολαμβάνω!

Μικρή παρτίδα Copycat Cinnamon Streusel Starbucks Coffee Cake

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *