Ushi No Kura

By | March 18, 2023

Ushi No Kura

Ένδοξο ιαπωνικό yakiniku στην καρδιά του Τόκιο

Το Τόκιο είναι γεμάτο φαγητό. Περπατήστε σε οποιονδήποτε μεγάλο δρόμο και θα εκπλαγείτε από τον τεράστιο αριθμό εστιατορίων. Ακόμη και σε μικροσκοπικούς παράδρομους συναντάτε μικροσκοπικές ειδικές βιτρίνες που πωλούν ψητές γλυκοπατάτες, μότσι ή κράκερ ρυζιού. Το Τόκιο είναι μια πόλη όπου μπορείτε να ειδικευτείτε. Πάρτε το κατάστημα γλυκοπατάτας: μπορεί να υπάρχει μια μικρή ποικιλία, ας πούμε, μωβ γλυκοπατάτες ή γλυκοπατάτες με κίτρινη σάρκα εκτός από το παραδοσιακό satsumaimo. Αλλά αυτές είναι μικρές αποκλίσεις – το κατάστημα πουλάει μόνο πατάτες. Και κάπως έτσι, σε αυτή την πόλη των 13,5 εκατομμυρίων, επιβιώνουν. Μερικές φορές μπορεί να έχουν και μια μικρή σειρά.

Για μένα, αυτό λέει πολλά για τους Τοκυοΐτες, ή ίσως για τους Ιάπωνες γενικότερα. Η ικανότητα να εστιάζεις σε ένα πράγμα μέχρι το τέλειο είναι είτε καθαρή τρέλα είτε ιδιοφυΐα. Τούτου λεχθέντος, αν ψάχνετε για το τέλειο μπολ με ramen, ένα κομμάτι σούσι onigiri ή μια φέτα βοδινό κρέας, το Τόκιο είναι το ιδανικό μέρος για να το βρείτε. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι αν ψάχνετε για ένα συγκεκριμένο μέρος, μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να το βρείτε.

Την πρώτη φορά που ο Μάικ και εγώ επισκεφθήκαμε την Ιαπωνία, το 2010, χαθήκαμε. Πολύ. (Τώρα καταλάβαμε το σύστημα. Λοιπόν, ο Μάικ κατάλαβε το σύστημα.) Όπως κάθε καλό άτομο με εμμονή με το φαγητό, είχα μια τεράστια λίστα με μέρη για να δοκιμάσω. Οπλισμένοι με διευθύνσεις, χάρτες και φωτογραφίες από τις βιτρίνες, σκεφτήκαμε ότι η πλοήγηση στην πόλη θα ήταν παιχνιδάκι. Δεν ήταν. Αν έρχεστε στο Τόκιο, ετοιμαστείτε να χαθείτε. Είναι πραγματικά κάπως γοητευτικό αν δεν αγχώνεσαι γι’ αυτό. Ακόμα και χαθήκαμε ψάχνοντας για ένα εστιατόριο μόλις 5 λεπτά από το ξενοδοχείο μας.

Ψάχναμε για το Ushi no Kura, ένα καλά αναγνωρισμένο εστιατόριο yakiniku που ειδικεύεται στο μαύρο wagyu. Όλο το βόειο κρέας τους προέρχεται από την περιοχή Satsuma της Kagoshima, στο νοτιότερο νησί Kyushu. Είναι πολύ περήφανοι για τους αγρότες τους και πρέπει να είναι – το βοδινό κρέας είναι απολύτως υπέροχο: μαρμάρινο, τρυφερό και γεμάτο γεύση.

Υπάρχει μια μεγάλη γκάμα από μέρη yakiniku στην πόλη, αλλά το Ushi no Kura ξεχωρίζει λόγω του βοείου κρέατος και της ατμόσφαιρας του. Σκοτεινά, κομψά και ιδιωτικά, τα περίπτερα στο Ushi no Kura είναι άνετα και οικεία. Η ιδέα είναι να ψήσετε, να συνομιλήσετε, να πιείτε και να φάτε στον ελεύθερο χρόνο σας. Μας αρέσει να παραγγείλουμε το ειδικό Satsuma, το οποίο συνοδεύεται από ψαρονέφρι, kalbi, harami, shabu και horumon. Παραγγέλνω πάντα το satsuma imo με βούτυρο γιατί οι ψητές γλυκοπατάτες στη σχάρα ανάμεσα σε μπουκιές μοσχαριού δεν μπορούν να χτυπηθούν.

Αν έχετε παρακολουθήσει ποτέ το Lost in Translation, υπάρχει μια σκηνή στην οποία ο Bill Murray και η Scarlett Johansen πηγαίνουν σε ένα εστιατόριο όπου τους παρουσιάζεται ένα μενού με εικόνες γεμάτο πιάτα με κρέας. Όλο το κρέας φαίνεται το ίδιο, οπότε ο χαρακτήρας του Μπιλ, ο Μπομπ, δείχνει τυχαία σε ένα και λέει, «δύο από αυτά». Υπάρχει μια κατσαρόλα που βράζει στη μέση του τραπεζιού για να ψήσουν το κρέας. Βρίσκονται σε ένα μέρος shabu shabu. Ανοίξτε την κατσαρόλα για σχάρα και έχετε yakiniku.

Μετά την αποχώρησή τους από το εστιατόριο, ο Μπομπ παρατηρεί: «Τι είδους εστιατόριο σε κάνει να μαγειρεύεις το φαγητό σου;» Είναι κάπως ξεκαρδιστικό, αλλά πραγματικά λατρεύω τα εστιατόρια που σε αφήνουν να μαγειρεύεις το φαγητό σου. Έτσι, αν κι εσείς αγαπάτε να πηγαίνετε σε εστιατόρια που σας επιτρέπουν να μαγειρεύετε μόνοι σας, επισκεφτείτε το Ushi no Kura. Δεν θα απογοητευτείτε!

Satsuma Ushi no Kura

B1, 7-9-1 Akasaka, Minato-ku, Tokyo
Τηλ: 03-5573-9062
Κοντινότερος σταθμός: Akasaka, Έξοδος 7

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Αυτό το Ushi no Kura είναι κλειστό, αλλά υπάρχουν ακόμα άλλες τοποθεσίες που είναι εξίσου φοβερές. Ελέγξτε την ιστοσελίδα τους εδώ.

Ushi No Kura

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *